Film, Lokalt
Leave a Comment

Dokumentären Efterskörd på filmklubben Surr-surr i Hökarängen

Vi vill tipsa om att Surr-surr visar filmen Efterskörd den 5:e mars kl. 19.00.
Efterskörd (Les Glaneurs et la Glaneuse) är regisserad av 72-åriga Agnès Varda. Runt om i Frankrike har Agnès Varda träffat på återvinnare, lumpsamlare och sakletare. Av mycket olika skäl tar dessa människor vara på vad andra har ratat. Efterskörd är en högst subjektiv dokumentär styrd av regissörens nyfikenhet. Genom dessa olika möten ger den också en mångfasetterad bild av vårt överflödssamhälle. Agnès Varda ingick i sin ungdom i Franska Nya Vågen, en strömning inom den franska filmen under 1960-talet som jobbade med existentiella teman i lågbudgetformat. Längd: 82 min, engelsktextad.

EfterskördFilmens titel för tankarna till det alltmer använda begreppet Dumpster Diving – Containerdykning; att leta igenom containrar, grovsoprum, papperskorgar och liknande ställen efter containerfynd, det vill säga saker som är fullt funktionella, men som någon har slängt. Ordet förknippas kanske mest med att leta efter livsmedel, vanligen nyligen slängd mat i hela förpackningar i avfallscontainrar som tillhör mataffärer. Många letar också möbler, elektronik, gamla datorer, kläder och i princip vad som helst som kan återanvändas. Detta görs oftast som en politisk manifestation emot konsumtionssamhället och dagens resursslöseri, för klimatet eller privatekonomin.

Adress: Hyresgästföreningens lokal på Piprensarvägen 18, Hökarängen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s