Film, Lokalt
Leave a Comment

Dokumentären “Bieffekten” på filmklubben Surr-surr.

Vi vill tipsa om att filmklubben Surr-surr i Hökarängen visar den omtalade dokumentären “Bieffekten” i samarbete med Konsthall C, Gröna Hökarängen och Hållbara Hökarängen den 26:e mars. Ingen föranmälan. Gratis!

Utan humlor och bin skulle en stor del av vår livsmedelsproduktion vara omöjlig. Dessa pollinerare skapar förutsättningar för allt levande. Runt om i världen växer nu oron för att naturliga pollinerare håller på att dö ut och ersättas av snabbproducerade bin och humlor i stora fabriker. Vi står inför ett hot vilka konsekvenser vi inte kan föreställa oss, en tyst miljökatastrof.

Se en trailer till filmen här.

Efteråt blir det samtal med biexpert Hans Samland och Hökarängsbon Kerstin Björkman, med stort engagemang för bin och pollinering.

Tid:
 26 mars kl 19.00
Plats: Filmklubben Surr-Surr på Piprensarvägen 18, Hökarängen.

bygga holkarSom uppföljning till filmen arrangerar Gröna Hökarängen och Hållbara Hökarängen en workshop på Martinskolan i att snickra bi- och fladdermusholkar den 18:e april. Också då kommer Hans Samland och Kerstin Björkman att fungera som experter som tipsar om hur holkarna ska se ut och var de ska sitta. Kerstin kan också svara på frågor kring vilka blommor olika pollinerare vill ha. Ingen föranmälan. Gratis!

Tid: 18 april kl 10.00-12.00
Plats: Martinskolan, Munstycksvägen 18, Hökarängen.

 

Samma dag, den 18:e april, arrangerar HOPP! en Pop up café och secondhand med barnkläder och cyklar i alla storlekar på Martinskolan, i samarbete med klass 8A & B på skolan. Läs mer om det här.

cyklar i olika storlekar

Tid: 18 april kl 10.00-15.00
Plats:
Martinskolans gymnastiksal, Munstycksvägen 18, Hökarängen.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s