Föredrag, kost och hälsa, Lokalt, Närproducerat
Leave a Comment

Fånga dagen med oss den 16:e maj!

Det här är en påminnelse om vår kost & hälsadag den 16:e maj.

Sitter du för långa pass framför datorn? Känner du dig deprimerad eller ensam?
– Logga ut, stäng ner, släng tv-sladden, kom ut och njut av våren och lär känna dina grannar!

chi-qongBörja morgonen den 16:e maj med Ci-gong på Högdalstoppen (föranmälan hopp.hokarangen@gmail.com) eller med rogivande, utrensande eller smärtlindrande massage för bara 300 kr på Friskvård för dig i Hökarängens centrum. (priset gäller endast den 16:e maj) Om solen skiner blir det även energimassage utanför! Här hittar du mer info.

 

Karl_HultenSamma dag  håller Karl Hultén föredraget “Kost & hälsa ur ett permakulturperspektiv” på Martinskolan kl 13.00-16.00 (inkl. fikapaus). Föranmälan; hopp.hokarangen@gmail.com

Föredraget utgår från Paleo, kosthållningen som har blivit en livsstil och som delar permakulturens etik; omsorg om människan, omsorg om jorden, rättvis fördelning. Att äta i enlighet med den Paleolitiska kosten innebär; kött, fisk, skaldjur, ägg, grönsaker, rotfrukter, frukt, bär, oljor, nötter och fröer.

Vi ser det här föredraget som en fortsättning på vår inspirationskväll för uppstart av ett inköpskooperativ i Hökarängen  – Om vi enbart skulle äta när/egenproducerad mat, vad behöver vi då, för att vi ska få i oss allt vi behöver?

Karl Hultén har en magisterexamen i Biomedicin och är författare till boken “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan”. Han är även licensierad Crossfit-tränare och bl.a. expert för SvD-bilagan “Sport & Hälsa”. En långvarig kronisk inflammationssjukdom har motiverat honom att söka egna svar när det gäller kopplingar mellan mat och hälsa.

 

Paleo-Diet-Reviews-From-Creationists-Criticize-The-Caveman-Claim-No-Benefit-665x385

ABF_ruta_cmyk   Kost- och hälsadagen genomförs i samarbete med ABF Stockholm.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s