Lokalt
Leave a Comment

På gång vid gemensamhetsodlingen i Fagerlidsparken

Besök_Röda korset1Bilden ovan och till höger: Maria Svennbeck tog emot besök från Röda Korsets Folkhögskola i Skärholmen under veckan som gick.

 

 


Sedan Stadsodlingskursen startade
i mars har det hänt en del vid gemensamhetsodlingen; vi har direktsått rödbeta, rädisa, rucola, palsternacka, ärtor, bönor, plocksallat, spenat, mangold, haverrot, solrosor, ringblommor mm i pallkragarna…

Stadsodlingen 2
Stadsodlingen 15 maj 3Stadsodlingen 15 maj 1Stadsodlingen 15 maj 5

…och nu har det börjat sticka upp små krispiga blad! De fina handpumparna till vattenpergolan, som leder ner regnvatten från Konsthall Cs tak, har kommit på plats.

Odlingarna har inhägnats med staket för att hålla rådjuren borta och pallkragarna och kompostbehållaren har målats med svart Falu Rödfärg som är en naturprodukt med mycket låg miljöbelastning. (Bindemedlet är mjölklister och linolja och lösningsmedlet är vatten.) Bilden nedan; staketet på väg upp.

Stadsodlingen maj 11
Stadsodlingen maj 6Stadsodlingen maj 7

Vi har också förgrott och satt potatis, satt lök, planterat ut örter och kryddplantor och byggt kompostbehållaren nedan.

Stadsodlingen 15 maj 8

Härnäst ska vi bygga ställningar till våra ”växthus” för tomater, basilika, chili och gurka mm som vi har drivit upp hemma, och så ska vi fixa ”odlingstunnlar” för kålväxter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s