Återbruk, Lokalt, Närproducerat
Leave a Comment

Skördelördag hos Växterian 29:e augusti!

Hökarängshonung 2014 Nu på lördag den 29:e augusti är det Skördelördag på Växterian i Hökarängen. Då erbjuds nyskördade Ekerögrönsaker, nyslungad honung från biodlare i Hökarängen som kommer finnas på plats tillsammans med trädgårdsmästare, för den som vill ha tips och råd. Deltagare från studiecirkeln i klimatsmart mat bjuder på smakprov och dessutom är det vernisage för HDC – Hökarängens Design Central, i den vänstra delen av butiken. (Bilden är tagen under en bisafari i Hökarängen, skylten tillhör biodlaren Kerstin Björkman).

kanna_brun - CopyVäxterian  öppnades i maj 2015 av Jenny G Ericson med visionen att skapa en butik med ett sortiment av odling, inredning och vintage med ledorden hållbart, närproducerat och återbruk. Här kan man bl a hitta Moster Ingeborgs textilier, Paputten barnleksaker, Återbrukshyttan re:format glashantverk, (bilden nedan) och Anna broström Keramik. (bilden t.h.)

utdragna_vaser_återbrukshyttan_midvinterglodHär kan man också hitta allt från örter och grönsaksplantor (vårsäsong), krukor, spadar och vintageprylar till Bokashi komposteringssystem, med tillhörande påsar och strö. Sortimentet innehåller vidare ekologiska teer och drycker från bl.a. Fred & Maca_267Bhat och Karlskrona Musteri, Ekologiska gryn och mjöl av ursprungssorter från Warbro Kvarn. Lokala näringmixer och chiafrön från Greenmans. Handgjorda praliner och chokladen från Österlens Chokladfabrik. Rengöringsmedel från Puré Effect. Bambutandborstar från Humle Brush och annat i samarbete med Ecoholics.

Växterian ligger på Hökarängsplan 9, 100 meter från t-bana Hökarängen.

loppisSamma dag, lördag den 29:e augusti blir det även Lördagsloppis utmed gågatan.

Ps. Bokashiworkshop med Jenny Carlén från Bokashi.se i Växterian den 17 september.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s