Evig tillväxt på en ändlig planet?, Föredrag, Klimat, Lokalt, Peak Oil
Leave a Comment

“Moder jord, för god för att kolsyra” i Söderledskyrkan 13 september.

SöderledskyrkanVi vill tipsa om att Söderledskyrkan gästas den 13 september av ståuppföreläsningen “Moder Jord, för god att kolsyra” med artisten och koldioxidbantaren Staffan Lindberg och meteorologen och TV profilen Pär Holmgren.

”Moder jord – för god att kolsyra” är en ståuppföreläsning om klimat och konsumtion som vänder sig till dig som undrar hur allting ska gå. Varför det blev som det blev. Och vad vi ska göra nu. Vad gör man när man sett för många teveprogram och läst alldeles för många larmrapporter om de skenande klimatförändringarna och vårt alltmer slitna klot? Ska vi låtsas som ingenting eller göra något åt det? Musikern och underhållaren Staffan Lindberg gjorde det senare och blev 2007 koldioxidbantare. I sammarbete med forskare inom konsumtion, transport, klimat och jordbruk gick Staffan ner flera ton i utsläpp av växthusgaser. Nuförtiden är Staffan minusutsläppare av koldioxid, dvs han samlar in mera växthusgaser än han släpper ut och reser riket runt med Moder jord, för god att kolsyra; sång, folkbildning och världsförbättring utlovas!” (Texten är hämtad här.)

Fri entré.

Plats & tid: 13 september kl 16.00-18.00 i Söderledskyrkan, korsningen Lingvägen – Örbyleden (ca 50 meter från Hökarängens T-banestation).

Staffan Lindberg har samlat sina erfarenheter i boken ”Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen – en koldioxidbantares bekännelser” som ges ut på Pär Holmgrens förlag Pärspektiv.

Från Pärspektivs förlag kan man även få tag på  Pär Holmgrens bok Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och antologin “Att svära i kyrkan – Tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet” där Pär Holmgren är en av 24 textförfattare. Båda mycket läsvärda och perfekta att ge bort i present.

det_minsta_vi_kan_göra_är_så_mycket_som_möjligtAtt svära i kyrkan

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s